ធ្លាប់ឆ្ងល់ទេថា អ្នកដុសធ្មេញមួយថ្ងៃពីរទៅបីដង
ប៉ុន្តែធ្មេញនៅតែលឿង មិនសស្អាតសោះ? ដើម្បីបានធ្មេញស
អ្នកត្រូវមានធ្មេញដែលមានសុខភាពល្អ និងរឹងមាំជាមុនសិន
ហើយការដែលធ្វើឱ្យធ្មេញឆាប់ពុក
ឬបាក់មិនមែនមកពីការប្រើថ្នាំដុសធ្មេញមិនល្អទេ
វាអាចមកពីទម្លាប់អាក្រក់មួយចំនួនដែលអ្នកធ្វើជាប្រចាំខាងក្រោមនេះ៖
១-
ចូលចិត្តផឹកគ្រឿងកំប៉ុង៖ភេសជ្ជៈដែលល្អបំផុតសម្រាប់ផ្លអរ៉ាយគឺទឹកបរិសុទ្ធ។
ផ្លអរ៉ាយមានតួនាទីការពារធ្មេញប្រឆាំងភាពពុកនិងជួយផ្សះកន្លែងធ្មេញពុកឱ្យឆាប់ជាសះស្បើយបាន។
ប៉ុន្តែភេសជ្ជៈកំប៉ុងផ្សេងៗច្រើនតែគ្មានជាតិផ្លអរ៉ាយនេះ
ហើយក្រៅពីនេះ វាផ្ទុកជាតិស្ករច្រើន មានជាតិអាស៊ីត និងជាតិញៀន
ដែលអាចធ្វើឱ្យធ្មេញឆាប់ពុក
ឬប្រហោងនាំឱ្យបាក់តេរីជ្រៀតចូលបានងាយ។
២-
ប្រើធ្មេញខាំរបស់តែពីសតែពាស៖មនុស្សភាគច្រើនប្រើធ្មេញជាឧបករណ៍ខាំ
ឬគាស់ ដូចជាគាស់គម្របកំប៉ុង ខាំហែកថង់
ឬសម្បកផលិតផលប្រើប្រាស់ប្រចាំថ្ងៃ។ ការធ្វើបែបនេះ
នាំឱ្យធ្មេញត្រូវប្រើកម្លាំងខ្លាំងដែលអាចបណ្ដាលឱ្យធ្មេញពុកផុយ
បែក ឬអាចធ្វើឱ្យក្រអូមមាត់លែងស្មើ
និងមានបញ្ហាដល់ថ្គាមទៀតផង។
វិធីល្អដើម្បីការពារធ្មេញឱ្យបានរឹងមាំ
និងលែងលឿងគឺប្រើឧបករណ៍ដែលគេបង្កើតមកដើម្បីប្រើប្រាស់តាមប្រភេទដូចជា
កាំបិត កន្ត្រៃ ហាមយកធ្មេញទៅប្រើជំនួស។
៣-
ប្រើច្រាសដុសធ្មេញរួមគ្នា៖ច្រាសដុសធ្មេញត្រូវតែជារបស់ឯកជនដាច់ខាត
មិនថាជាមួយបងប្អូន ប្ដីប្រពន្ធនោះទេ
ព្រោះមនុស្សម្នាក់ៗមានសុខភាពមាត់ធ្មេញខុសៗគ្នា
ហើយការប្រើច្រាសរួមគ្នាប្រៀបដូចជាការចម្លងមេរោគទៅគ្នាទៅវិញទៅមក។
មួយវិញទៀត
ការទុកច្រាសដុសធ្មេញក្នុងបន្ទប់ទឹកដែលសើមជានិច្ចក៏អាចនាំឱ្យមេរោគអាចចូលទៅទុំជាប់នៅនឹងច្រាសរបស់អ្នកបានដែរ។
៤-
ពោតផ្ទុះ៖ពោតផ្ទុះដែលជាអាហារពេញនិយមសម្រាប់អ្នកចូលចិត្តមើលកុនពិតជាមានរសជាតិឆ្ងាញ់
តែមិនល្អសម្រាប់ធ្មេញទាល់តែសោះ។ ពោតផ្ទុះមានសភាពរឹង
និងងាយធ្លាក់ចូលចន្លោះធ្មេញបាន ដែលបណ្ដាលឱ្យទៅជាឈឺ
ចំណែកជាតិស្ករដែលនៅជាប់នោះក៏អាចធ្វើឱ្យធ្មេញឆាប់ពុកបានដែរ។
៥-
ដុសធ្មេញខ្លាំងៗពេក៖ការដុសធ្មេញជាប្រចាំគឺល្អសម្រាប់សុខភាពមាត់ធ្មេញ
ប៉ុន្តែការដុសដោយប្រើកម្លាំងខ្លាំងៗពេក
អាទៅជារឿងអាក្រក់ទៅវិញ។ វានឹងធ្វើឱ្យអញ្ចាញធ្មេញទៅជាឈឺ
ឬដាច់រលាត់ ធ្មេញឆាប់ស្រៀវជាងមុន និងឆាប់ពុក។
បើអ្នកធ្លាប់បានធ្វើទម្លាប់ខាងលើនេះ គួរបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់
ហើយងាកមកយល់ដឹងពីការដុសធ្មេញឱ្យបានត្រឹមត្រូវ
និងទៅជួបទន្តពេទ្យជាទៀងទាត់ដើម្បីរក្សាសុខភាពមាត់ធ្មេញ។
ជូនពរឱ្យបានធ្មេញសភ្លឺឆាប់ៗ!
No comments:
Post a Comment