វិធីព្យាបាលជំងឺក្អកមាន់តាមបែបធម្មជាតិ - Khmer Thai News

Breaking

Thursday, February 7, 2019

វិធីព្យាបាលជំងឺក្អកមាន់តាមបែបធម្មជាតិ

ជំងឺក្អកមាន់ គឺជាជំងឺឆ្លងតាមផ្លូវដង្ហើមដ៏ខ្លាំងក្លា។ គេសម្គាល់វាថាជាជំងឺក្អកមាន់តាមរយៈការក្អកធ្ងន់ធ្ងរ និងដកដង្ហើមខ្លាំងដូចមាន់។ សូមពិនិត្យមើលរោគសញ្ញា និងវិធីព្យាបាលជំងឺក្អកមាន់តាមបែបធម្មជាតិ ខាងក្រោមៈ សូមជួយស៊ែរឱ្យអ្នកជំងឺនេះបានដឹងផង!

 

 

 

ជំងឺ/ ILLNESS: ក្អកមាន់/Whooping cough



រុក្ខជាតិ/ PLANT: រមៀត​​ និងទឹកឃ្មុំ / turmeric and honey



វិធីធ្វើ/ INSTRUCTION:
– លាយទឹកឃ្មុំ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ ជាមួយនឹងម្សៅរមៀត ១/៤ ទៅ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
o Mix 1 teaspoon of honey and 1/2 teaspoon of turmeric powder.
-កូរឱ្យសព្វ។
  • Mix it well
វិធីប្រើប្រាស់/ DOSAGE:
– ញ៉ាំពីរដងក្នុងមួយថ្ងៃ រហូតដល់មានអារម្មណ៍ល្អ។
o Take this twice a day until you feel better.
កំណត់ចំណាំ/ REMARK:
  • ខ្ញុំបាទសូមចែកជូនវិធីព្យាបាលនេះ សម្រាប់ជាព័ត៌មាន និងជាចំណេះដឹង/ I am sharing this for knowledge and information only.
**សូមពិនិត្យ និងពិគ្រោះយោបល់ជាមួយវេជ្ជបណ្ឌិត ឬគ្រូពេទ្រជំនាញឱ្យបានច្បាស់លាស់ និងអស់លទ្ធភាពជាមុន។ វិធីនេះអាចប្រើសាកល្បងនៅពេលដែលមិនមានជម្រើសផ្សេង។**
Please check and consult with a doctor or a specialist  before consuming. This natural medicine treatment can be used when there is no other choice.



ជំងឺក្អកមាន់ ​គឺជា​ជំងឺ​ឆ្លង​តាម​ផ្លូវដង្ហើម​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​។ គេសម្គាល់វាថាជាជំងឺក្អកមាន់តាមរយៈការក្អក​ធ្ងន់ធ្ងរ និង​ដកដង្ហើម​ខ្លាំង​ដូច​មាន់​។
រោគសញ្ញានៃជំងឺក្អកមាន់
ជាធម្មតា​អាការៈ​របស់​ជំងឺ​នេះ​ដំបូង​ឡើយ ​គឺ​តិចតួច​ ហើយ​មាន​លក្ខណៈ​ដូច​ជំងឺ​ផ្តាសាយ ដែរ​ គឺ
-ក្អកតិចតួច
-កណ្តាស់
-ហៀរ​សម្បោរ​
-តឹង​ច្រមុះ​



-ភ្នែកឡើងក្រហម ឬ​ហៀរ​ទឹកភ្នែក​
-និងក្តៅខ្លួន​ តែទាបជាង 39អង្សា (ក្រោម 102 F) ​។



ក្រោយ​មួយ ឬ​ពីរ​សប្តាហ៍ រោគសញ្ញា​នឹង​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ គឺ៖
-មាន​ស្លេះ​កាន់តែ​ក្រាស់​កក​ច្រើន​ក្នុង​ផ្លូវដង្ហើម
​​-ក្អក​ធ្ងន់ធ្ងរ និង​រយៈពេល​យូរ​ ហើយអាច​មាន​អា​ការៈបន្ថែម​ទៀត​ដូចជា​៖
​-មាន​ក្អួត​មក​ជាមួយ​



​-មុខ​ឡើង​ក្រហម ឬ​ស្វាយ​
​-អស់កម្លាំង​ធ្ងន់ធ្ងរ​
​-សំឡេង​ក្អក មាន​លក្ខណៈ​ខុងៗ និង​ឮ​ខ្លាំង​ក្នុង​ពេល​ដក​ដង្ហើមចូល​ ។


បើឃើញរោគសញ្ញាទាំងនេះ សូមប្រញ៉ាប់ប្រញាល់ព្យាបាលជាបន្ទាន់!​

☞☞☞ សូមរក្សារនូវទម្រង់អត្ថបទដើមទាំងស្រុង នូវរាល់ប្រភពដែលយកអត្ថបទរបស់ខ្ញុំទៅចែកចាយបន្ត ។

 

No comments:

Post a Comment