ផ្នែកប្រើប្រាស់ៈ ស្លឹក ដើម ឬស។
រសជាតិៈ ហឺរតិច ល្វីងតិច និងចត់ស្ពឹកអណ្តាត។
ការព្យាបាលៈ បន្យាបពុល បំបាត់ការឈឺចាប់ ពស់ចឹក ឆ្កែខាំ បូសពិស ផ្កាសាយ ក្អក គ្រុនឈាម ឈឺធ្មេញ ស្រកហើម រំលាយឈាម ទប់ឈាម គ្រុនពោះវៀន ថ្លោះ(ប្រើស្រស់)។
កំរិតនិងរបៀបប្រើៈ ៩ទៅ១៥ ក្រាម ដាំផឹកក្នុងមួយថ្ងៃ។ ហាមប្រើស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ។
– សត្វទិច ពស់ចឹកៈ អោយកោសយកធ្មេញពស់ចេញ ហើយយកស្លឹកស្រស់១ក្តាប់ បុកយកទឹកផឹក កាកបំពោកពីលើរបួស។
– ឆ្កែខាំៈ ស្លឹកស្រស់១ក្តាប់បុកលាយបាយកក បិតពីលើមុខរបួស។
ប្រភពៈ មជ្ឈមណ្ឌលជាតិស្រាវជ្រាវវេជ្ជសាស្រ្តបូរាណ២០០៦
* វិធីប្រើមួយបែបទៀតយកស្លឹកដែលចាស់ៗចុំនួន ៧ឬ ឮ៨សន្លឹក លាងទឹកអោយស្អាត ដាក់ចូលក្នុងមាត់ហើយទុំពា វាអោយម៉ត់បន្តិចសឹមផឹកទឹកតាមក្រោយ មួយថ្ងៃបីដង ក្រោយបាយរួច វាមានប្រសិទ្ធភាពខ្លាំងណាស់។
No comments:
Post a Comment